Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 4 Julai 2010

Reading Novel

Dah tajuk nye membaca. Kena lah citer sal membaca kan.. Sebenarnya aku memang suka baca novel ni dari zaman sek men lagi.. Masa tu tak habis2 beli buku citer dari Ahadiat Akashah.... Banyak gak novel dia yg aku beli masa tu... Walau pun ayah marah cz dah dekat ngn SPM tapi beli gak (leh tahan degil aku masa tuh)..
Pastu minat tu cam berkubur jer bila masuk UTM.... Cam xder geng nak baca novel ni.... Bila dah kawin lagi la.... Tapi  kalau ternampak novel adik ipar aku baca... der la juga aku pinjam baca.... Bagi aku  best baca novel ni.... Masa tu novel cinta la jadi pilihan ...
Tahun 2007 aku sambung blaja kat Maktab nak jadi cikgu... Masa ni la timbul balik minat baca novel ni.... tapi sekrg pengarang nyer bertukar ke Ramlee Awang Murshid... Pengarang novel thriller no 1 di Malaysia... Minat ni datang sebab masa tu roomate slalu bawa novel.... Dok kat maktab ni x lah byk keje sgt... tu yg sempat baca.... Jadi sekarang ni pantang ada keluaran baru memang aku beli....
Kat bawah ni buku yg aku baru beli Jumaat lepas (masih baca lagi)... Tu pun curi2 baca bila Hazmi in good mood atau tido...
Buku ni kalau nak baca mesti baca yang awal dulu.... Ni novel ke 4 bagi kesinambungan trilogi Bagaikan Puteri... 3 novel yang awal tu semua aku dah beli.... Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu dan Hijab Sang Pecinta.
Novel yg warna hijau tu pun kena baca ikut urutan...  kalau baca tak ikut urutan cnfrm tak faham... Novel 2 dari novelis ni memang thriller... tapi ada gak unsur cinta tapi yg paling penting sentiasa ingatkan kita dekat dengan ALLah...
kat bawah ni pun koleksi novel aku gak...
Semua novel hasil tulisan Ramlee Awang Murshid ni ada 16 buah yg aku tau la.... Aku dah kumpul 12 buah.... Ada 4 buah lagi... nak beli tapi semua dah baca dari roomate masa kat maktab dulu....
Mungkin beli gak nanti sebagai koleksi....
Per2 pun mesti minta izin my hubby dulu.... kalau dia bg green light barulah aku beli....

6 ulasan:

Balqis Nazid berkata...

suka gilerrrrr ngan novel dia ni..
tapi selalunya terbawak2 sampai jadi penakut..eeiiiiii..!!! x suka seram2 ni..tapi suka nak baca..

Balqis Nazid berkata...

suka gilerrrrr ngan novel dia ni..
tapi selalunya terbawak2 sampai jadi penakut..eeiiiiii..!!! x suka seram2 ni..tapi suka nak baca..

ejaescobart berkata...

best x 9 nyawa tu? mikhail tu aku baca masa lam pantang.. present dari en suami..

shila berkata...

Ita.... memang kadang2 novel dia seram kan.... Ungu karmila tu shila pun terbawa2 dalam mimpi... terbayang lagi per yg dia tulis....
gagahkan juga baca sampai habis...
yg lain x lah seram cuma thriller la katakan... Paling shila suka trilogi bagaikan puteri la

shila berkata...

Eja.... mikhail tu puas aku nak faham kan.... Memang tul 9nyawa best...
Semua novel dia best2 kan... huhuhu

ejaescobart berkata...

aku berazam nak beli jugak 9 nyawa, dgn cinta sufi.. tapi tu laa kena tunggu ujung bulan ni laa.. huhu...

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~