Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 5 Ogos 2010

My HuBBy kAkI PanCIng

Hobby my hubby memang ler memancing.... dari masa mula kenal dulu sampai lani memang tau dia suka memancing.... Pernah dulu ada entry aku letak gambo set joran yg my hubby ada.... Aku pun kalau free memang ikut gak... Pernah dulu masa p mancing kat laut ngn bot abah berdua jer.... Syok masa tu campak joran, dapat ikan jer.... Tak rasa mabuk laut.... Pernah gak p mancing kat kelong abah... pun berdua jer... Best sesangat.... dari laluan ni dah dekat sgt ngn S'pore.... Leh nampak polis marin s'pore meronda jer memanjang....

Skali tu p mancing ngn member my hubby kat laut kapal..... Dekat ngn kapal2 besar yg parking nak masuk Pelabuhan Tanjung Pelepas.... Masa mancing tu memang tak leh lupa cz joran aku dapat ikan talang yg agak besar.... Tapi bg my hubby yg naikkan... Diakan lagi pandai.... Ada lagi satu kes member my hubby ni baling dekat sangat ngn kapal tu.... skali berdenting bunyi batu latung terkena badan kapal... Cuak gak tapi nasib bek takder saper pun yg kuar tgk.... hehehehhe

Tapi entry kali ni nak citer sal my hubby p mancing udang galah Ahad lepas kat Sg Mawai Kota Tinggi.... Semangat tau kol 6a.m dah kuar rumah tapi hari ahad tu kan hujan so x dapat la udang galah nyer.... Yg dapat cuma ikan Baung.... My hubby p mancing dua org jer ngn kawan dia....

....My hubby ngn ikan Baung dan 2 ekor udg galah.....

His freind

Gerai kat pekan Kota Tinggi

Balik tu my hubby singgah mkn tgh hari kat pekan Kota Tinggi.... Kat gerai ni lak dia mkn.... nampak ramai gak pelanggan.... kata my hubby leh tahan sedap mknan nyer.... cam biasalah my hubby tapau sup gear box... Our fvret... cadang mlm tu nak masak lemak ikan baung for my hubby tapi x jadi...

Sepatutnya dalam kol 5.30p.m my hubby dah sampai rumah tapi highway Pasir Gudang - JB kan slalu jam... lebih kurang 2 hours my hubby terperangkap ngn jam tu.... cancel masak lemak.... dinner ngn sup yg my hubby tapau jer....

P/S.... saper2 yg nak memancing udang galah jgn pi la kalau hujan.... mancing udang galah mesti masa cuaca panas.... Barulah rezeki byk...

babai.....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~