Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 22 Disember 2010

**Wat Kek Lagi**

Atas permintaan Hazim nak mkn kek coklat.... semanagat lah aku nak wat... tapi masa p kedai... puas dok cari serbuk koko... dah hbs lah plak...  Jadinya semalam aku try la wat resepi kek kukus simple yg aku ambil resepinya dari myresepi.com... yg pasti resepi memang kukus lah... cz rumah aku tak der oven.... huhuhuhu...

Memang senanglah kalau tengok dari resepi... sebab tak yah guna mentega... baking powder dan bahan yg sepaptutnya ada utk wat kek... cuma guna air Sprite... So bila nampak mudah aku pun try lah...  Cuma niat di hati nak wat colour2 sket... konon2 nak lah nampak cantik... ada hijau... merah... n kuning...
Semangat buat, tapi pukul telur n gula tuh guna tgn... mixer tak der... huhuhuhu
lama gak lah aku pukul sampai aku rasa dah kembang.... dah siap kukus.... tapi bila dah siap... tak menjadi... tak naik pun.... Kesian Hazim... tapi dia dok pulun makan sampai nak hbs... tak henti2 kat mulut tu kata sedap... Hazim ni kalau dah nak mkn.... semua jadi sedap....

Sebab kesian kat Hazim.... hari ni aku wat lah kek coklat kukus utk Hazim... resepi ambil dari jiran sebelah rumah... kalau dulu aku tempah ngn dia sebiji RM25... tapi sekarang wat sendiri... serbuk koko yg aku nak tu, p beli kat kipmart...Ni pun caranya mudah... tak yah nak pening cari bahan... tak guna mentega tapi guna minyak masak... pun senang nak wat... Kek fevret Hazim....


dah rasa tadi.... Ok lah menjadi... Tunggu Hazim bangun tido... nanti dia leh makan... Yummy...Yummy...

2 ulasan:

eLYies berkata...

sure hazim makan ngan rakusnya..sbb dia peminat tegar kek kan...hehehehe

shila berkata...

tau tak per... kalau tak takkan lah dia nak bungkus sakan kat rumah tok long dia.... hehehe

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~