Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 4 Ogos 2010

#### just lepak kat rumah ####

2 hari dok bertapa kat sek... hari ni dapat la lepak kat rumah ngn hati yg tenang cz keje dah siap..... jadi plan nak lipat kain baju yg dah macam bukit....  Hazmi lak hari ni bangun lambat sangat... my hubby yg baru balik keje pagi tadi tido juga so tu yg Hazmi pun tido sama....

Sementara aku tunggu Hazim balik skul... dapat la sediakan mkn tgh hari agak awal tanpa gangguan.... tapi menu aku masak hari ni senang jer.... Just ayam goreng, sotong masak sambal... tapi aku x guna lada blander...prefer masak guna sos cili.... dan yg wajib mestilah sup sayur utk Hazmi n Hazim....Utk ayam goreng ada resepi baru dari my MIL... biasa gaul ayam ngn garam kunyit jer, tapi sekarang tambah gula sket... lagi sedap tapi x leh guna api yg kuat masa menggoreng sebab warna ayam tu cepat jadi gelap.... cubalah goreng cam ni sedap tau.... Hazim yg x suka mkn ayam pun dah suka...

Dah ptg sambil layan... Duyung Aridinata.... baru mula kan proses lipat kain baju... Tu pun bujang yg ada kat rumah ni sumer tido....

Kol 6.30p.m. baru bujang2 bgn.... my hubby bawa Hazin ngn Hazmi p gunting rambut....

 Hazim slps gunting rambut.... Nak juga interframe ngn jajan baru beli

Hazim dari tepi.... Dah pendekkan rambut Hazim

Hazmi pun potong rambut gak.... Khusyuk tgk iklan kat tv

Hazmi Ikhwan

Sayangnya my hubby lupa nak snap gmbr masa gunting rambut Hazim ngn Hazmi....  Katanya Hazmi sgt senang bg org tu gunting rambut dia....
Stop dulu k.... babai

....SamBUnG KeJe n jalan2....

Semalam p sek lagi siapkan kejer yg tak hbs (n3 sblm ni)..... Biasalah hantar bujang2 dulu pastu aku n my hubby p sarapan.... Kol 9a.m baru sampai sekolah.... wat per yg patut n hari nak print sumer borang yang yg perlu ditandatgn n hantar kat PPD...

Syukur dalam kol 3.30p.m baru siap... tinggal kan sumer kat kerani utk dia hantar.... kira sumer settle lah... hati pun dah lapang.... yahoooo.... tapi yg pasti badan penat n mata sangat la mengantuk..huhuhu

Dalam kol 4p.m. baru my hubby sampai, pastu port biasalah p mkn nasi ayam goreng blackpaper kat Bestmart...  makin mengantuk lah mata lepas perut dah kenyang....

Balik dalam kol 5.30p.m terus ambil bujang2 kat rumah Mak Nab, Nak bawa depa  P Kipmart, nak belikan Hazim buku Matematik... Bukan main suka Hazim, Hazmi pun sama cz dah lama x bawa dia jalan2... Hazim plak siap beli kotak pensil baru Ben 10.... His fvret cartoon.......... kan main suka... Kata Hazim " Hazim sangat gembira hari ni"  Hazim.... Hazim.... kalau wat ayat kan main penuh lagi... 

Lom sampai kol 8p.m.... mata aku cam dah melekat.... Dah tu p lak makan ubat selsema cz resdung aku mkn teruk lately nih.... bersin n mata gatal non stop....  kol 9p.m dah masuk bilik nak tido.... Hazim kat bawah tgk cartoon sorg2.... Hazmi lak tak nak tido....
Aduyai.... mata ku makin kelat.... adik cepat lah tido....  Akhirnya lepas my hubby dah kuar nak p keje baru lah adik tido.... Hazim dah selamat dibuai mimpi...
Aku lak akhirnya dapat tido.... Bestnya tido.... babai......
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~