Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 18 Januari 2011

bubur pulut hitam

balik jer dari bengkel tadi terasa nak masak bubur pulut hitam... kebetulan pulut hitam yg my sis bawa dari kedah hari tu ada lagi sebunggus... boleh lah buat...  bubur ni fevret my hubby....

kalau nak masak bubur ni aku kurang gemar guna pulut hitam yg jual kat JB ni.... kurang kembangnya.... kalau nak kembang pun kena tunggu lama sket...  tak sama kalau guna pulut hitam yg biasa aku masak kalau kat kedah... mudah kembang n sgt lembut.... w/pun simpat kat dalam peti sejuk... terus basuh n rebus... tetap sedap....

So dapat lah minum petang ngn bubur pulut hitam... sambil dok layan drama korea "Thank Tou" kat TV3 nih...  Jom makan...

2 ulasan:

Syafiq Rosli berkata...

huh..lama tak rasa dah

shila berkata...

memang sedap tak hengat.... sampai my hubby siap bawa bekal p keje...hehe

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~