Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 14 Februari 2011

.:Asam Pedas ikan Pari:.

Ahad semalam Hazim asyik minta masakan ikan pedas macam mak masak... Katanya mama masak tak sedap... mak masak sedap... Atas permintaan Hazim, tanya lah Mak Nab nya apa lauk yg selalu bagi Hazim mkn... dah agak dah mesti Asam pedas Johor style....

Sebenarnya aku tau lauk tu tapi tak pernah masak semenjak duduk ngn my hubby kat rumah sewa ni... masa dok ngn MIL dulu der lah juga masak... tapi memandangkan my hubby tak makan lauk asam pedas ni, tu yg tak pernah masak langsung...

Tapi Ahad semalam atas permintaan Hazim.. my hubby p pasar belikan barang2 yg perlu utk masak asam pedas... Semestinya lah ikan pari... Berdebar pun ada bila masak... rasa cam nak masak utk org ramai jer... padahal Hazim ngn my hubby jer... Bukannya apa takut tak sama lak rasanya cam Mak Nab nya masak... kang penat2 masak Hazim tak nak lak makan..

So google lah juga cari resepi... semuanya sama jer cam cara MIL masak... so rasanya nak kena asah balik bakat terpendam ni... jadinya aku cubalah cara aku lak masak asam pedas johor style nih...

Dari awal pagi bertungkus lumus... Bila masak jer soh Hazim cuba rasa... katanya sama cam Mak Nab masak... Syukur Hazim suka... Bukan main byk lagi Hazim makan nasi... Suka sangat... YESSS!!!
My hubby yg tak suka mkn pun katanya sedap!! Siap soh masakkan lagi tapi nak masak ikan sembilang laks... lain kali yer...

Buktinya...

Asam pedas Ikan Pari
So Yummy

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~