Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 27 Februari 2011

Banyak bezanya....

Dulu ada Hazim sorang... tak der lah perasan per sangat.... maklum lah masa tu baru sorang... Tapi sekarang dah ada 2... Hazmi... so mula lah nampak byk bezanya.... tapi bila fikir balik memang kelakar kalau tengok gelagat depa dua orang...

Hazim bak kata my hubby loving org nya... memang susah nak bergaduh ngn org... kena buli ada lah... tak kan melawan balik... Cengeng... mudah sgt air mata tu mengalir... Aduhai abang....

Kalau Hazmi... competitor kata my hubby... memang suka bersaing... apa ajer yg kita buat terutamanya bila abg Hazim yg buat... mesti dia nak wat juga....

Mungkin juga abg Hazim dulu tak der saper2 dia nak ikut... anak sulung lah katakan... tapi bila Hazmi ni, abg dah ada so ikut lah apa apa aje yg abg buat....

Syukur juga bila dapat Hazmi yg lasak. abg Hazim ikut jadi lasak... kalau dulu umur 4 thn pun abg Hazim masih takut nak main gelongsor... Tapi hazmi yg belum 2 tahun ni main redah jer apa yg kat depan mata... Abg Hazim pun dah jadi berani... mungkin dia terfikir "Takkan abg tak berani kan" huhuhu... Mama suka abg Hazim yg makin lasak sekarang...

N3 hari tertulis sebab teringat peristiwa malam tadi.... Bila abg Hazim menjerit "mama, semut!!! dan terus bangun lari jauh dari semut...
Tapi Hazmi lak bangun, p duduk kat semut2 tu n dok pukul semut2 tu ngn sapu tgn... Mulut tak henti2 dok sebut "emut..emut"...  tak henti2 dia pukul... So ambil lah sapu tgn tu dari dia... tak puas hati ngn tgn dia plak dia dok pulun nak tangkap semut2 tu... Sakit perut my hubby n me dok ketawa... hahahhaha

kalau nak bercerita sal bujang berdua ni... rasanya terlalu byk... kang muak lak korang baca.. cukup lah satu dua citer... seronok rasanya menjadi seorang ibu... Baru terfikir cam tu lah agak nya mak dulu membesar aku yg hanya 3 orang adik beradik yg semua nya perempuan... sayang mak!! sayang ayah!! sayang my family!!......

Memang pengubat duka lara betul lah bujang2 mama ni... saling lengkap melengkapi... Mama n papa sayang both of u very mucchhh... Moga bila besar nanti dua2 menjadi anak2 yg soleh, berjaya dunia akhirat... AMIN...




P/s >> Doa2 ada rezeki yg ketiga... mencari yg girl laks... Doa2 kan yer kawan...

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~