Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Selasa, 26 Julai 2011

.:Mencuba bakar ayam kat oven ~ Pertama kali nih:.

(entry tersimpan kat draf selama seminggu)
Petang semalam balik skul... plan nak masak utk dinner... tapi idea nyer blur gitu.... yg ada ayam 5 ketul kat dlm freeze... kubis... my hubby p beli kat kedai runcit... last... terfikir lah nak bakar ayam ni kat oven yg ada tuh... resepi... cuba2 sendiri... apa yg ada jer... sudahnya... tumbuk blackpaper yg ada ngn bawang besar... gaul ngn ayam tuh... tambah sket mentega, garam, gula n kicap manis... bakar...

mula2 set masa 30 minit ngn suhu lbh kurang 170... tunggu2 ayam tak masak lagi.... tambah masa... sampai ayam tu masak... yg best nyer... my hubby kata sedapppp... Siap minta bakar utk seekor laks...hehe

Rupa ayam yg ni bakar...  dah tinggal baki 2 ketul baru teringat nak snap gambar...hehe

2 ulasan:

ejaescobart berkata...

ok la tu dah bleh bakar ayam dalam oven... caya lah!!

shila berkata...

Eja>> cuba lah buat... senang nih... dah 2 kali aku buat... ok lah...

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~