Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 8 Februari 2012

Langkawi di hari kedua

 hari ni plan jenjalan ke Underwater World n Taman Buaya dan juga Pantai Cenang... So sblm ke mana2 singgah mkn2 dulu kat kedai mkn area homestay ni... agak mudah coz homestay ni dekat juga dgn pelbg kemudahan... dan yg paling best kuantiti airnya sgt memuaskan... sbb kata org2 sini kalau sewa kawasan Pantai Cenang time cuti2 n ramai org ni... airnya sgt2 sikit...

  Hazim yg menantikan nasi goreng..
 sampai dah balik Johor pun asyik minta nasi goreng macam kat Langkawi
Tak tau lah apa yg dia suka sgt kat nasi goreng tuh...hehe

 Lepas mkn jer terus bergerak ke Underwater world... Tiket kat sini lagi mahal dr cable car... Utk dewasa RM38 dan kanak2 RM28... dah tunjuk mykad dan mykid harga potongan cuma RM10... best juga lah kat dalam ni tgk ikan berenang2 kat ats kpla... tapi kata org kat KLCC lagi best... kata org la coz aku tak sampai lg kat KLCC....huhu

 Ni kat kawasan air tawar
see Hazmi yg masih mampu buat peace
tapi matanya tak berhenti tgk ikan 
coz takut tengok ikan yg besar2... ghee


 berehat sebentar mkn pop corn n waffle... 
ada plak tempat menarik utk Hazim minta snap kan gambar

 Puas minta hazmi bergambar.... tapi takuuuttt..
ikan tu lagi besar dr hazmi..

 Me.... nak interframe jugak

Selesai kat underwater bergerak ke Taman Buaya lak.... Tiket kat sini murah sket... tapi dah lupa plak regenya...huhu... nasib baik masa datang tu time org bagi mkn buaya dapat lah tengok... yg klakarnya bila nak bg mkn jer org tu tiup wisel... pandai buaya2 tu datang.... habis mkn pun org tu tiup wisel gak... pandai juga lah buaya2 tu tinggalkan tempat nakan...ghee~~... tanya org yg keje kat situ kolam yg paling besar tu ada lbh kurang 250 ekor buaya... 


Dulu taman buaya tu dulu terkenal ngn buaya yg cacat kat mulut dia nama Bujang Kawi... baru jer mati 4 bulan yg lepas... Teringat masa honeymoon 10 thn yg lepas tgk Bujaang Kawi... kata org yg keje kat situ... bila buaya tu mati depa orate gak... dapat satu balang duit siling yg dibaling org kat dalam kandang buaya tu... pesan org tu lagi kalau tgk buaya jangan sesekali buang botol air plastik kat dalam kandang buaya coz kalau buaya makan esok juga buaya tu mati sbb botol tu akan berbelit dgn ususnya... So mari kita sama berdisiplin dan berhemah yer....


Penat2  berjalan kat taman Buaya kita pergi rilex2 kat Pantai Cenang laks.... memang sangat cantik pantainya... sayang sampai dah lambat so sekejap sgt hazim n hazmi dapat main pantai... Hazmi mengamuk sakan bila nak balik sbb tak puas...
hazmi yg mula2 taaakuuuttt...
puas dipujuk tak nak juga... 
akhirnya...
 seronoknya buat sand castle

 Mula2 takut... tengok ajer abg yg mandi...

malamnya dalam kol 9 p mkn kat gerai gulai panas kat area kuala teriang.... memang lauknya superb... sampai skrg terbayang lagi udang gorengnya yg fresh n kari @gulai ikan yg superb tu... marbeles sungguh

 Hidangan dinner malam tu..

Tengok hasilnya
makan malam tu family kawan adik ipar pakcik yg belanja...
So nak explian rege memang tak dapat lah..
yg pasti memang berbaloi

Balik Homestay.... tido... esok sambung jalan n shopping sket sblm balik....


Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~