Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 9 Februari 2012

Last Day @langkawi.... Rasa nak datang lagi...

dah sampai masa jalan2 @Langkawi... Pakcik belikan tiket balik feri kol 4pm... So masih ada masa lagi... sarapan n bergerak ke Makam Mahsuri sbb katanya barangan yg dijual agak murah berbanding tempat2 lain... Selain tu kat beras terbakar juga katanya lbh murah... 

Memandangkan kami belum berjalan2 lagi ke Makam Mahsuri... so plan hari ni ke sana... tapi sayang satu gambar pun aku tak snap... sgt2 berbeza dgn 10thn yg lepas coz masa tu masuk macam free jer.... sekarang ni kawasan tu dah dikepung dan yg pastinya ada kaunter tiket...

Rumah2 peninggalan yg ada tu dah dijadikan gerai cenderamata.... ada juga gerai mknan ringan dan goreng pisang.... memang bagus utk berbisnes.... selesai pusing2... terus survey2 gerai yg ada tapi gerainya tak sebanyak kat beras terbakar.... 

Beli baju sehelai dua utk Hazim dan Hazmi terus patah balik ke Beras terbakar.... kat sini lbh banyak gerai so lbh banyak pilihan... beli baju utk my parents n MIL.... tak bayang pun aku borong... nak citer sal pinggan mangkuk.... lagilah tak tau nak explain coz aku tak beli... selesai beli2 apa yg patut terus ke homestay ambil beg n pulangkan kunci...

Bergerak ke jeti utk pulangkan kete dalam kol 2pm... nak tunggu kan feri kol 4.... lepak2 jap... ingat nak bawa hazim n hazmi ke dataran helang kat jeti tu... tapu cuaca sangat lah panas... ambik dari jauh jer......
 see
sgt besar
Pusing2 kat jeti ni beli coklat sket.... pastu tu lepak2 kat luar ni skjp ambil angin laut... memang sangat2 best...
 sayang kamu berdua sangat2!!!!!!!!!!!!!!
Yang pasti walaupun 3 hari 2 malam di Langkawi ni... rasanya tak cukup... memang plan nak datang lagi sbb byk lg pulau yg tak sempat nak p kan... dan yg paling my hubby nak wat sangat aktiviti mangrove kat sg kilim... katanya kita dapat melawat pulau n gua, bg ikan pari mkn dan juga burung layang2.... kalau tak silap harganya RM300 lbh kalau berurusan ngn syrkt yg uruskan aktiviti tu kat sg kilim... tapi kalau ada kenal2 org maybe leh dapat RM200 ke bwh... dan yg pasti Langkawi memang best sesangat... harap2 dapat datang lagi suatu masa nanti....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~