Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Sabtu, 17 Mac 2012

Jom ke Penghujung Benua Asia @Tanjung Piai, Pontian, Johor

Petang semalam my hubby ajak jalan2 ke Pontian... so aku assume nak ambik angin pantai kat Pontian aja... Sayang nya masa sampai kat situ Hazim plak tido... Sudahnya puas pujuk2 tak nak juga bangun... My hubby ajak jalan2 survey Resort kat Tanjung Piai... first time pg sini... rasanya jauh jugak dr pekan Pontian tu.. kalau tak silap dalam 36km... dan yg paling best kat Tanjung Piai ni adalah menjelajah ke hutan simpan paya bakaunya... tapi aku tak sempat nak p pun semalam... semuanya aku baca dr blog n ambik gambar2 ni semua dr pakcik google.... Mesti p suatu hari nanti...


Masa sampai kat sini dah petang jugaklah... so my hubby tanya2...  ada byk jenis n saiz gak Resort ni... dan yg paling penting saper2 yg ada hobby memancing mesti sangat suka... masa sampai tu ada dua family dtg semua bawa joran... nak tau lanjut lagi boleh baca kat sini ......kat sini pun boleh juga.... lagi satu cerita kat sini best juga..


ni jeti yg ada kat resort tu... 
dari sini boleh lihat PTP
memang aku tak sangka rupanya ikut laut dekat jer Gelang Patah ngn Pontian
kata my hubby ada sungai yg pisahkan Gelang Patah ngn Pontian
kalau ada jambatan kat sungai tu
nak ke Pontian sangat lah dekat

antara pemandangan kat resort tu
kredit to pakcik google utk gambar2 nih

 memang cantik n sangat sesuai utk my hubby kaki pancing...  agak berbaloi untuk yg duduk berdekatan.... Jom-jom ke penghujung Benua Asia....

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~