Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 7 Mei 2014

.:Kursus Orientasi DSKP RBT Tahun 5 bagi tahun 2015 ~ 5-6 Mei 2014 @SKAT:.

As salam... Ambik masa je sekarang ni nak update blog kesayangan ni... kadang2 teringat2 ja nak update tapi masa sgt2 tak mengizinkan...huhuhu

Memandangkan aku ni d only one cikgu yg opsyen KH kat sek ni... makanya, RBT thn 4 ngn KH thn 5 dan 6 pun aku juga lah yg ajar... Terus merangkap jd Ketua panitia.. Bila dah macam tu bila dapat surat utk Kursus RBT bagi tahun 5 tahun depan... automatiklah yg kena pergi tu aku... jadilah... "Saya yang menurut perintah"...

Nasib baik kursus tahun ni hanya 2 hari sahaja... kalau tahun lepas 4hari... tempat nya masih sama.. SK Angkatan Tentera.. Yg pasti susahnya nak parking kalau p kursus kat sini.. kebetulan my hubby keje shift malam.. dia pun offer nak tolong hantar... cnfrm lah mak buyung ni sgt2 suka...

Bila tgk je surat utk pg kursus... mak aiii.. byknya barang n peralatan yg perlu dibawa... sudahnya kursus pada hari pertama cikgu2 bawa diri je... kesimpulannya duduk mendengar DSKP untuk mata pelajaran REKA BENTUK DAN TEKNOLOGI (RBT) bagi tahun 5 untuk tahun depan..... Penerangan tentang bab asas teknologi dan rekabentuk di mana murid2 perlu mempelajari tentang kit model kereta kawalan jauh...

Sebelah petang.. pembahagian kumpulan dan juga pembahagian tugas untuk bab Sains rumah tangga di mana setiap kumpulan perlu menyediakan bahan untuk menu sarapan pagi dan juga minum petang... Persedian perlulah lengkap dengan hiasan meja termasuklah cara2 melipat napkin untuk 4 orang... yg ni memang aku fail.. x pernah melipat pun.. Untung juga kan datang kursus... dapat ilmu untuk dipraktik dgn murid2.. tapi sekarang zaman IT kan... pakcik GOOGLE pun ada... blh ajer google cari cara2 melipat napkin.. jgn lipat napkin baby sudah...hehe

Menu sarapan pagi our group

menu minum petang
karipap atau epok2
teh o
ada anggur juga

Our team
bersama JU kebangsaan KH/RBT
En Daud B Kamsany
En Nasrum B Chemali

Gambar2 untuk menu minum pagi

gambar2 untuk menu minum petang

yang pasti memang meriah... Semoga apa yg telah diparaktikkan dapat dilaksanakan dosekolah bersama murid2 tahun 5 pada tahun depan...

Akhirnya... my group decide yg munah... sandwich ngn teo.. pastu utk petang.. tea o n karipap.. ni gambar2 aktiviti sepanjang penyediaan menu sarapan pagi n minum petang... sudahnya sblm mkn tgh hari cikgu2 semua kekenyangan dgn menu yg disediakan...

kat sini aku sertakan link untuk dapatkan DSKP bagi RBT tahun 5...
http://web.moe.gov.my/bpk/v2/kssr/

atau terus ke sini
DSKP Tahun 5

bahan sokongan modul DSKP tahun 5
bahan sokongan

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~