Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Rabu, 21 Disember 2016

Pit stop terakhir @Zoo Melaka

Selesai dengan jemputan kawen... terus bergerak ke Ayer Keroh semula..

Tujuanya ke Zoo Mekala sebab petang sebelum tu hanya sempat ke taman buaya..
so kak cik Saffa menuntut juga nak tengok tiger n elephant



Sampai sana dalam kol 3ptg..
Utk masuk ke zoo... kanak2 berumur 4thn dah perlu bayar tiket... berbeza di Taman buaya tiket hanya utk kanak2 berusia 5thn ke atas...

Dah masuk kakak sangat2 excited... tetapi memandangkan dak kecik hamzi yg sangat lasak nih... Akhirnya decide naik trem ride... cepat dan mudah untuk ada kanak2 riang super active nih..


Menanti trem ride


Kak cik Saffa agak tak puas hati sebb dia nak tengok tiger secara dekat.. sayangnya tiger tu tido aje..

Nasib behenti sekejap kat kandang gajah... baru lah x muncung kak cik...

excited dapat tengok gajah

Bila trem ride nak bergerak dia buat pula muka x puas hati sbb nak stay lagi..

Nasib agak baik bila selesai sahaja... terus hujan turun dengan lebatnya.. Masa tu dah pun masuk ke tempat pertunjukkan haiwan2..

Selesai pertunjukan ada sesi bergambar dengan haiwan2 yg ada.. Bayaran RM6 bagi yg berminat untuk bergambar..

Bersemangat along n angah nak pegang ular..

So mama n papa tengok dari jauh jer lah..
ai is takuuutttt... geli

Melaka memang banyak tempat2 menarik untuk di lawati..
Keluar aje dari zoo, kak cik mnta nak tengok rama2 pulak.. tapi masa dah mengizinkan.. lain kali lah ye kak cik..

Ada masa n rezeki nanti kita g Melaka lagi ye

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~