Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Isnin, 20 Mei 2019

tema raya 2019????

Masih mencari tema warna tahun ni
Tahun 2019??
2018 hijau emerald
2017 ungu muda
2016 biru turqoise
2015 pink belacan
2014 hijau lumut
2013 merah ang ang
2012 light purple
2011 light blue
2010 light brown
2009 kuning diraja
2008 pink belacan
Sepuluh tahun dah akak listkan warna baju raya...
Kak cik saffa still nak warna pink nih😅😅😅
Angah dah bape kali cakap tak nak...
Parah..
Pink belacan tu pun dah 2 kali akak pakai..
Kali pertama masa akak ngandungkan angah..
Aishhh.. Oren ke.. Kelabu ke..
Jom sape2 nak buat list baju raya 10tahun punya warna... 😁😁

Ahad, 22 Julai 2018

Minggu orientasi along di MRSM Baling

Minggu orientasi along
seminggu
taklimat didewan

Bersama tuan pengetua n murid2 baru sesi 2018

program malam

Aktiviti petang
cara pengurusan diri
along tunjuk kepakaran lipat baju ke tu?

Bersama homeroom

Sabtu, 21 Julai 2018

Pendaftaran along Hazim Ikhwan di MRSM Baling pada 5.2.2018

Syukur alhamdulillah along ditawarkan ke MRSM Baling
jauh weh, dari Jb ke baling, Kedah
tapi tu lah pilihan along sebab nya dekat ngn rumah wan n tok kat Kedah
5 minit jek dr rumah wan n tok ke MRSM baling
Memang bagi can mama balik kg kan, along...
so balik awal dua 3 hari gak sblm daftar along..
 5 Feb 2018 bermula hidup along sebagai pelajar MRSM
hope along boleh bertahan hidup jauh di perantauan n dok hostel

selesai pendftran, g makan kat Pizza hut Baling dulu... 
jgn kata baling ni jauh nun di pedalaman k.. 
Semuanya ada di Baling k..
rasanya last mkn ngn along sbb lama lagilah nak jumpa along n balik jb kan... 

selesai mkn.. singgah jap kat rumah wan, 
baru hantar along ke asrama..
mama hati kuat.. moga x nangis..
pertama kali sebenarnya berpsah jauh ngn along 
even masa belajar dulu tinggal juga.. 
tapi batu pahat ngn JB ja...
tapi x lah rasa sedih sbb along still dekat ngn wan n tok..

Tempat study along

Tu lah katil along.. 
MRSM ni stay 1 qube 8 orang
Moga along happy
tinggalkan along semoga menjadi pelajar yg berjaya dunia n akhirat
esoknya mama n family balik JB
bermula episode rindu rinduan n menunggu along call every night seblm dia tido
untungnya MRSM ni leh bawa hp yg cikai2 tu utk call n meseg sahaja
tapi katanya ada juga yg boleh bawa hp android 
tp mama prefer along x leh bawa 
sbb mama tau pengaruh gadget ngn along sgt kuat
we luv u along

Khamis, 11 Mei 2017

ISTERI HILANG RAHIM

Make up, jurusolek, kosmetik, emas, berlian, wangian, kecantikan, putih gebu, ramping tidak akan mampu mengembalikan keyakinan dia berhadapan sang suami.
.
.
.
Ramai yang tidak ambil berat tentang kesihatan rahim mereka.
Sometimes kerja - kerja kita memang dihina sebahagian wanita - wanita sendiri.
Mungkin ada yang suka salah paham tentang pekerjaan kami.
Bagi wanita yang ada masalah di bawah ini, totally sedikit sebanyak mengganggu keinginan seksual bersama suami.
Bagi seorang isteri yang sah. Inilah ujian.. tahan keimanan seorang suami menerima sentuhan dari isteri yang sebegini.
Jawapan:
Wasalam Puan.
Pertama tahniah, alhamdulillah untuk kesihatan puan dan anak2.
Kedua: takziah atas kehilangan rahim puan. Saya agak tersentap dan sedih untuk membaca mesej ini. Saya mencari kekuatan untuk berkongsi dengan puan. Apa yang saya boleh cadangkan, ini hanyalah ikhtiar sahaja. Saya minta maaf banyak2 untuk perkara ini.
Maaf puan, ini mungkin mengundang kesensitifan hati puan, dan mungkin perkongsian saya mengundang kesedihan puan bila berhadapan dengan suami. Tapi puan, syukur alhamdulillah mempunyai rezeki 3 orang anak utk perkongsian hidup ini.
Masalah puan..
Puan tidak mempunyai rahim. Kesuburan puan terganggu. Organ utama yang merangsang seksual seorang wanita yang menghangatkan hubungan keintiman terganggu.
Bagi saya,
Puan boleh di bantu dengan rangsangan dari deria lain.
1- coklat love habibi. Melancarkan peredaran darah. Yang mana boleh menghangatkan badan puan. Dan automatikly merangsang kesensitiviti di bahagian lain2 ditubuh. Selain menyehatkan sistem pembuangan angin, buang air besar, migrain.
Ke-2 untuk Puan,
Selalu melakukan meruang, membuang sisa air mani didalam takungan faraj yang berlipat. Untuk memudahkan kaedah meruang ini, Puan hendaklah menggunakan masker vagina.
Bila keadaan dalam vagina bersih. Dinding vagina akan lebih sensitif.
Ke-3.
Puan hendaklah mengoleskan intimgel jsd untuk merangsang permukaan vagina dan merangsang dinding vagina untuk lebih sensitif. Penggunaan intimgel jsd ini untuk menjadikan dinding vagina dan permukaan vagina lebih lembut. Di mana di setiap sentuhan akan memberi lebih sensitif.
Ini juga amat - amat membantu, mencairkan kerak - kerak kering di dalam lapisan vagina yang mengakibatkan kekeringan seperti terhiris - hiris ketika bersama.
Puan..
3 kaedah ini dapat kita ikhtiarkan untuk kesihatan hubungan suami isteri puan yang mana hanya puan dan suami sahaja yang tahu.
Mungkin di luar sana ramai juga senasib dengan puan. Cuma mereka tiada rasa sensitif tentang hal ini.
Saya harap puan terus berusaha, jangan putus asa.
Bertuahnya puan memiliki suami yang setia dan supportive. Dan puan juga isteri yang baik, sentiasa memandang ke depan dalam terus membina hubungan suami isteri yg baik.
Saya doakan semoga puan terus tabah,
Terus bersama juru runding jsd pilihan puan.
Puan boleh terus berikhtiar untuk dapatkan produk yg saya sebut dari stokis2 jsd yg memakai badge hijau. Puan akan terus di masukkan ke support group untuk lebih banyak lagi ilmu penjagaan dalaman dan keintiman. Insyaallah.
Kredit : PENGASAS JSD
SHARE & MENTION kawan2 wanita kita, jika ini bermanfaat.


Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~