Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Khamis, 29 Disember 2016

STRECHMARK, JERAWAT DAN DAKI KESAN SELULIT PUN HILANG

STRECHMARK, JERAWAT DAN DAKI KESAN SELULIT PUN HILANG
.
Mostly wanita memang ada masalah ni. Kulit kita kan lembut je, kena sikit masalah di atas ni, kesan dia takmau hilang. Degil betul!
.
Ramai yang pm tanya macam mana nak hilangkan kesan strechmark, daki degil celahan kulit. So kami cadangkan guna je SABUN ANGGUN PESONA. 
.
Bukan takat daki, strechmark dan selulit, BAU BADAN PUN HILANG! Mana-mana suami yang cakap isteri bau BAWANG tu siap la lepas ni! Isteri awak dah ada senjata baru tauu..haaa..
.
SABUN ANGGUN PESONA dah digunakan sejak 2013 lagi, dah buat packaging baru dah pun. Sebab terbukti berkesan lah kami teruskan production, kan?
.
Psstt..hati-hati dengan produk tiruan tau! Produk JSD hanya boleh didapati daripada AGEN dan STOKIS YANG SAH sahaja.
.
JSD ada buat COD SELUUURUH MALAYSIA. Sebab kita ada beribu-ribu agen yang berdaftar, so kalau takmau pos,insyaAllah boleh COD.
.
Jom PM kita, kita bagi special price untuk sayang sayang semua.


#0197725730rafshila
#stokisjsdjb


Selasa, 27 Disember 2016

Keputihan bagi wanita

Awak,

Keputihan tu mmg setiap org perempuan ada tau, beza sihat n x saja.

Kalau sihat, dia kua time subur..dlm 3 4 hari lepas period. Normal vaginal discharge. Tekstur macam putih telur, boleh regang guna jari. Mmg sebiji mcm putih telur lendir ya. Time ni mkne nye ovum tgh bergerak dari ovari menuju ke rahim. Time ni kalau ML, percent tinggi utk berlaku persenyawaan. Suami2 tanya isteri, mesti dia tau. Atau awak sendiri da kenal da discharge time subur ><

Lepas 3 4hari lepas tu, dia akn perlahan2 memekat tekstur nya. N hilang perlahan2 jugak. Ini faktor hormon n pemakanan. Keputihan yg bermasalah bila dia kaler putih susu. Keruh, pekat berketul mcm susu basi pun ada.

Masa ni wajib rawat.
Kenapa kena rawat? Kena bersihkan?

Sebab kita org perempuan ni, Allah cipta mmg ada kitaran setiap bulan berulang2 dia pusing. Kenapa jadi kitaran? Proses keluar telur sampai la telur yg x dsenyawakan tu  keluar dari badan kita. Sampai mengandung, bersalin then sambung balik kitaran tu. Atau sampai menopause kitaran ni tetap berpusing.

Jadi sepanjang kitaran ni hormon kita up n down. Estrogen, progestrone, etc
X jaga makan lagi pulak tu. Ais, air gas, air kelapa, buah2 sejuk, sayur2 sejuk.
Tu la antara faktor perubahan suhu badan menyebabkn vaginal discharge ni. X masuk bab perjalanan darah lagi ni.

Jadi, secara menyeluruh, guna produk2 JSD.
Selain lancarkan perjalanan darah, serta hormon, keputihan dpt dirawat dgn spesifik plus bonus muka berseri, badan bertenaga.

Happy girl, Happy women, Happy life..

Isnin, 26 Disember 2016

Keguguran? Perlukah berpantang.....

Wanita yang lepas keguguran pun WAJIB berpantang ye..rahim org yg keguguran lagi lemah daripada yang bersalin normal. Sebab apa? bayangkan ibarat buah yang belum masak, uols paksa2 untuk dipetik..wanita yang baru lepas keguguran lagi laa kene jaga betul-betul rahim tu..bagi pulih sepenuhnya n cukup kuat untuk persediaan mengandung lagi. Jom baca effect tak berpantang selepas keguguran:

Ramai yang tak mengambil berat tentang berpantang selepas berlaku keguguran. Ramai yang menyangka orang yang keguguran tak perlu berpantang disebabkan “hanya”gugur saja..bukannya bersalin!. Sebenarnya tanggapan tu sangat-sangat tidak benar! Wanita yang mengalami keguguran, keadaan rahimnya lebih teruk daripada yang bersalin normal. Ibarat memetik buah yang belum masak. Masih belum tiba masanya dan dalam keadaan rahim belum bersedia, janin telah terkeluar. Bayangkan macam mana keadaan rahim anda??

 Wanita yang tak mengamalkan jamu-jamu dan tidak berpantang selepas keguguran:

▶Hubungan intimnya akan hambar..ini kerana keadaan dalaman faraj sejuk, tidak sensitive dan susah untuk capai klimaks.

▶Selain itu, tubuh badan akan terasa letih, lesu, muka pucat disebabkan rahim tidak sihat dan tidak sembuh sepenuhnya. Angin-angin jahat pun akan semakin banyak terkumpul di dalam badan. Dan apabila masalah dibiarkan berlarutan, raut wajah semakin lama akan nampak berusia daripada usia sebenar.

Bahagian dalam rahim kita memang tak boleh nampak. Jika dibiarkan dan tidak dirawat, pelbagai penyakit rahim akan timbul. Contohnya period tidak teratur, terdapat cyst, fibroid.

Antara kesan-kesan akibat tidak berpantang selepas gugur:-
1. Tekanan emosi @ meroyan
2. Masalah kesuburan – mungkin sukar untuk mengandung lagi
3. Lemah rahim – berjaya mengandung kembali, tetapi mengalami keguguran berulang-ulang
4. Ketidakseimbangan hormon
5. Bengkak dan bisa otot peranakan
6. Bisa-bisa tumit, betis, pinggang dan lutut
7. Kebas-kebas sendi
8. Mudah berasa seram sejuk
9. Demam yang tidak kebah
10. Kedinginan seks
11. Kalah dalam perjuangan jimak

Oleh itu, ibu-ibu yang baru lepas keguguran..tolonglah berpantang demi kesihatan anda juga. Selain daripada makan vitamin tambahan, jamu-jamu juga penting untuk membaikpulih rahim. Vitamin hanya utk perbaiki dan tambah nutrisi dalam badan yang tidak cukup tetapi utk kesihatan rahim, jamu adalah sangat penting. Pengambilan jamu bertujuan untuk mengeluarkan darah-darah kotor di dalam rahim dan membantu menyuburkan semula rahim anda. Selagi terdapat kotoran dalam rahim, selagi itu rahim tidak dapat dibaikpulih sepenuhnya.

Step berpantang selepas keguguran menggunakan produk-produk JAMU SUSUK DARA (JSD):-

1. Amalkan makan JAMU JALINAN CINTA selepas dnc atau selepas janin keluar sepenuhnya. Untuk yang keguguran usia kandungan kurang 3 bulan, memerlukan 2 botol JAMU JALINAN CINTA (tempoh berpantang 30hari) dan lebih kurang 3-4botol JAMU JALINAN CINTA untuk yang keguguran usia kandungan lebih daripada 3 bulan (tempoh berpantang 44hari). JAMU JALINAN CINTA mempunyai kandungan yang cukup baik untuk wanita bersalin dan keguguran. Di dalam JAMU JALINAN CINTA terdapat belut, haruan yang kaya dengan zink, protein, zat besi yang mempunyai elemen yang sangat bagus bagi membaikpulih luka-luka dalaman dan membantu memproses darah baru. Kunyit putih juga terdapat dlm JAMU JALINAN CINTA untuk mengecutkan semula rahim dan mengelakkan tumpah darah semasa tempoh berpantang. Ia juga mempunyai antibiotic yang dapat meningkatkan system imunisasi tubuh badan ibu selepas bersalin atau keguguran yang masih lemah dan kehilangan banyak darah.

2. Sapu MEDICATED DEEP HEAT LOTION pada tumit, pelipat, betis dan ari-ari untuk melancarkan perjalanan darah dan elak darah block pada satu-satu bahagian anggota badan.

3. Sentiasa pakai stoking untuk mengelakkan sejuk-sejuk dan angin.

4. Elakkan pijak simen atau lantai yang sejuk

5. Berpantang makan dan minum. Elakkan ais..jangan sentuh langsung ye (kalo boleh lagi lama lagi bagus), elakkan makan makanan yang bersifat sejuk spt buah & sayur yg tumbuh menjalar contohnya tembikai, labu, timun, kacang panjang. Makanan yang berangin,panas dan tajam spt durian, rebung, nangka, terung. Makanan bersifat gatal-gatal seperti sotong, udang, kerang. Berpantang makan dan minum ni exactly sama macam org pantang bersalin normal ye.

6. Sentiasa bersihkan kawasan vagina dengan cara meruang vagina menggunakan FEMININE WASH JSD dan INTIM GEL untuk buang kotoran yang melekat dalam vagina dan bantu menyuburkan dinding vagina. Sapu juga MASKER VAGINA untuk dapatkan khasiat menyuburkan dan penjagaan vagina.

7. Bertungku dan berbengkung untuk mengelakkan peranakan jatuh, supaya peranakan duduk elok pada tempatnya semula.

8. Merancang kehamilan semula selepas 3 cycle period untuk bagi tempoh penyembuhan semula rahim. Bagi yang keguguran usia kandungan 3 bulan ke atas, sebaiknya rehatkan dulu rahim selama 6 bulan untuk elakkan rahim lemah sekiranya mengandung lagi.

"BADAN SEMAKIN RINGAN ,ANGIN SEMAKIN KURANG"

"BADAN SEMAKIN RINGAN ,ANGIN SEMAKIN KURANG"
alhamdulillah bestnyaaa clh dapat membantu buang angin jahat dalam badan tu..
Kentut & sendawa je tau lepas makan clh ni ;)

Ahad, 25 Disember 2016

[MUDAH LEKAT BUKAN PETANDA SUBUR‼️]

[MUDAH LEKAT BUKAN PETANDA SUBUR‼️]
Baru tau ilmu baru dari bidan sebenarnya ibu ibu yang cepat lekat ni bukan bermakna subur sahaja tapi antaranya sebab peranakan ibu ibu dah ke bawah.
Maksudnya tak naik di tempat sepatutnya di bahagian atas pusat. Tu yang senang lekat. Bahaya kalau biarkan. Boleh tombong. Kalau bersalin silap silap boleh PPH lagi lagi yang jarak dekat dekat.
Biasalah perempuan, semua benda dia kena buat.. Dari angkat anak kecil sampai yang besar..benda benda berat lagi, buat kerja dapur, kerja rumah, layan anak layan suami... Nak tunggu rehat bila waktu betul betul sakit.. tu pun dah tak guna.. jadi jangan abaikan rahim kita yg satu tu.. jagalah sebaiknya.. peranan suami pun besar sebenarnya..rahim tu nak guna lama . mahkota setiap wanita..
" urut peranakan tu kena selalu..bukan sekali lepas bersalin je.. bayangkan 3 tahun sekali baru ada anak.. urut sekali je dlm 3 tahun tu pulaktu gaya hidup memang tak berapa nak sihat..apa jadi kat peranakan kita...makan, pantang,tidur tak jaga,lenjan kasi habis..angkat benda berat dah biasa...lagi lagi kt Bandar ni susah nak cari tukang urut yg betul2 pengalaman dan ikhlas..byk yg urut sekadar tekan2 atas kulit je tp byrn bukan main..sengkak pun xbuat.. pergi spa pun pastikan dibuat sengkak dan kalau ada tungku kt rumah, rajin2kan tungku rahim dan belakang bdn dkt bhgn pinggang dan pinggul seminggu sekurang2nya 3x...beranak putus banyak urat lg2 anak lelaki... jgn buat main rahim ni.. kita rasa kita sihat tp sbnrnya banyak penyakit..lg2 yg hat muda2 ni... "
huhu..terasa beb... baik tokk..cucu ikut pesan atok..patutlahh ibu ni Allah bg senang masuk syurga..sbb besar sgt pengorbanan mereka...
moral of the story, apart from rezeki dan yg memang jenis rahim rendah, senang lekat bukan petanda subur sangat ..check peranakan kita balik..check gaya hidup kita...jaga rahim jaga emosi... inshaaAllah baik semuanya...
Copy paste
Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~