Klik2 TaBuNg UnTuK HaZiM n HaZmi

Pengikut

Ahad, 11 Mac 2012

Nak bercerita sal hobby my hubby

pernah dulu rasanya 2 kali kot wat entry sal hobby my hubby ni.... kat sini dan sini.... MEMANCING... Ayah pun sama2 suka memancing... ekcelli aku ngn ayah dulu selalu mancing sama2 kat sungai belakang rumah... best tau... tapi sungai tu dah jadi parit dah... kadang2 bila balik kg my hubby lepas gian gak w/pun airnya cetek... ada nasib dapat gak ikan...heheh

So tak lah keberatan nak bg my hubby p mancing tapi kena lah ikut masa gak kan... per2 pun family diutamakan..kan..kan...dah lama my hubby tak turun mancing kat laut dalam...

Sekarang ni pancing udang galah kat Sg Sedeli atau Kota Tinggi...  Cuma kena lah beringat2 sbb kalau mancing udang ni katanya....  kalau kawasan tu ada udang yg banyak kompem ada juga sang buaya di situ... Doa2 semoga sentiasa selamat...AMIN...

Gambar ni kalau tak silap kat Sg Sedeli... kalau tak silap juga pada 3/2/2012

 sepit biru dah naik

 ke main lebar senyum tu bang... hehe

 Ni lah hasilnya 
lbh dr 1kg

Yg ni lak sungai kat Kota tinggi... ni p mancing 26/2/2012.... kata my hubby udang kat sini lbh kecil dari Sg Sedeli... tapi udang ni lebih sedap.... My hubby memang suka sgt mkn udang atau seafood...
 kalau udang tu boleh menjerit
agaknya dia menjerit soh lepaskan..
bagilah can telur dia tu menetas dulu.
hehe

 Model of the day
yang paling hensem di hati ku
(jgn ada yg muntah sudah)
hehehe

Yg ni lak hasil pancingan masa balik Kedah hari tu.... My hubby p mancing ngn ayah n kawan ayah... Ada gak rezeki... Yg paling best dapat ikan Baung sbb my hubby suka sangat mkn masak lemak ikan Baung hasil air tgn my mak... dia tak mkn kalau org lain yg masak....hehe.. sbb wife dia tak pandai siang... hahhahha
 Lampam ada, Belida/ Selat pun ada..
dan yg paling besar tu Baung

gambar wajib ada
mesti posing kan...
hehe

kalau dulu aku join sekali p mancing... tapi sekarang kena tunggu anak2 besar dulu... dan ada perancangan my hubby nak p mancing kat laut... harap menjadi lah... dapat dia lepas gian mancing kat laut laks... pancing ikan jer tau!!!!!!!!

Tiada ulasan:

Kalau dah singgah Jangn Lupa Tinggalkan link/URL blog korang kat bawah..... Senang tuan blog ni nak wat kunjungan balas.......

~~Jom Tukar Link ~~