BBQ sebelum majlis
Bila dah balik Kedah... belacan tak leh tinggal.... Rasanya saper2 yg dok utara ni memang kuat mkn sambal belacan... tambah2 kalau ada daging atau ayam bakar.... mesti lawannya air asam.... kalau dok utara konfem tau cam ner air asam tu kan... memang kaw n sedap sangat...
Kalau ada majlis pun mesti ada air asam... kalau menu nya nasi ayam atau nasi daging ala kedah... memang mantap... jadinya sebelum big event kat rumah mak kat kedah... my sis ni rajin lah dok membakar ayam... tapi dia perap guna sos BBQ life je kot... masa majlis baru betul2 perap satu malam...
So aku yg masih demam... dok tunggu makan jer lah... huhu
Kebetulan kawan my sis ngn adiknya ada.... depa lah yg rajin dok tolong jagakan api...
Jomlayan piccas2 masa BBQ sebelum majlis.....
Kalau ada majlis pun mesti ada air asam... kalau menu nya nasi ayam atau nasi daging ala kedah... memang mantap... jadinya sebelum big event kat rumah mak kat kedah... my sis ni rajin lah dok membakar ayam... tapi dia perap guna sos BBQ life je kot... masa majlis baru betul2 perap satu malam...
So aku yg masih demam... dok tunggu makan jer lah... huhu
Kebetulan kawan my sis ngn adiknya ada.... depa lah yg rajin dok tolong jagakan api...
Jomlayan piccas2 masa BBQ sebelum majlis.....
sebelum masak
Dah menjadi kebiasaan...
kalau bakar ayam guna api dari sabut kelapa
orang kuat diimport khas dari JB
sempat panjat pokok lagi tu
kang hangus ayam tu Fizi...
hehehe
....So yummy....
nasib baik la eden tak peknen..hahaha..leleh tengok!
ReplyDelete